Auron-ketjun yrityspalkinto Fysio Centerille

Maanlaajuisen Auron-fysioterapiaketjun ensimmäinen Vuoden ketjuyritys -tunnustuksen sai kasvukiidossa olevaan Jyväskylän Fysio Center. Nopeasti valtakunnalliseksi laajentunut fysioterapiaketju Auron on myöntänyt Vuoden ketjuyritys -palkinnon jyväskyläläiselle Fysio Center Oy:lle. Yritystä luotsaavat fysioterapeutit Susanna Antikainen ja Carita Nikkari.

Auron-ketjun ensimmäistä kertaa myöntämän tunnustuksen palkitsemisperusteissa painotettiin Fysio Center Oy:n aktiivista toimintaa omalla alueellaan, vahvaa kasvuvauhtia sekä yrityksessä vallitsevaa hyvää yhteishenkeä. Lisäksi raati arvosti sitä, että Fysio Center panostaa voimakkaasti henkilökuntansa koulutukseen sekä laatu- ja mittausjärjestelmiin ja se on tuonut ketjutoiminnan tuottamaa lisäarvoa aktiivisesti asiakkaidensa ulottuville.

– Palkinto on iso kunnia. Olemme toivoaksemme onnistuneet olemaan inspiroiva esimerkki muille alan yrittäjille, sanovat Susanna Antikainen ja Carita Nikkari.

Tavoitteena kasvu ja hyvä olo 

Fysio Center on kahden viime vuoden aikana enemmän kuin tuplannut sekä toimipiste- että henkilöstömääränsä. Tällä hetkellä sillä on viisi toimipistettä Jyväskylän seudulla ja se työllistää 17 työntekijää. Yritys on ollut nousukiidossa vuodesta 2010 asti, jolloin se otti kasvun strategiseksi tavoitteekseen, muuttui osakeyhtiöksi ja liittyi Auron-ketjuun. Yrittäjien mielestä palveluyrityksen menestyksen avain on erinomainen palvelukokemus sekä hyvinvoiva ja työssään viihtyvä henkilöstö.

– Fysio Centerin ohjenuorana on, että sekä asiakkailla, työntekijöillä että yrittäjillä on hyvä olla. Se vaatii sen, että kaikki osapuolet kokevat toiminnasta olevan heille hyötyä. Myös ketjumuotoinen yhteistyö muiden alan yritysten kanssa on tuonut hyötyjä esimerkiksi koulutusten, laatuprotokollien ja tietojärjestelmien muodossa, Susanna Antikainen kertoo.

Kuntoutusala nosteessa 

Vaikka taloudellinen suhdanne on palvelualan yrittäjille haastava, fysioterapeuteilla on päätetyön aikakautena on riittänyt asiakkaita. Tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat yksi suurimmista sairauspoissaolojen syistä, ja yritykset panostavat niiden hoitamiseen. Samaan aikaan kunnat ovat halunneet vähentää turhia leikkauksia ja alkaneet ohjata ihmisiä leikkausjonoista fysioterapiapalveluiden pariin.

– Fysioterapeuttien työn ja ammattitaidon arvostus on viime vuosina kasvanut harppauksin. Meillä on kaikki mahdollisuudet onnistumiseen omissa käsissämme, Susanna Antikainen sanoo.

Auron ketjun jäsenet ovat itsenäisiä suomalaisia yrittäjiä, joita yhdistää halu kehittää, kehittyä ja kasvaa asiakkaittensa parhaaksi. Auron‐ketjulla on yhteensä noin 120 toimipistettä lähes sadalla paikkakunnalla. Auron‐ketjun kokonaisliikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja ketjussa työskentelee 400 fysioterapia ammattilaista.

Lisätietoja:

Panu Kuusisto, toimitusjohtaja, Auron Oy

050 2947

panu.kuusisto@auron.fi

Susanna Antikainen, yrittäjä, Fysio Center Oy

050 347 0737

susanna.antikainen@fysiocenter.fi

auronfysioterpeutit